تاریخ انتشار : یکشنبه 27 خرداد 1397 - 19:38
کد خبر : 34431

موفقیت در بازار شیلات منوط به شناخت دقیق از علم بازار / ارزش صادرات هرکیلو خاویار برابر با ۳۲ بشکه نفت خام است

موفقیت در بازار شیلات منوط به شناخت دقیق از علم بازار / ارزش صادرات هرکیلو خاویار برابر با ۳۲ بشکه نفت خام است

استاندار گیلان امروز از بخشهای مختلف موسسه تحقیقات بین المللی تاسماهیان دریای خزر و همچنین از رهاسازی یک میلیون و پانصد هزار قطعه ماهی خاویاری در دریای خزر بازدید کرد.

 

در این بازدید استاندار گیلان با بیان اینکه متأسفانه کار علمی دقیقی در حوزه تحقیقاتی شیلات استان صورت نگرفته است، بر ضرورت علمی سازی و تجاری سازی فرآیند تحقیقات موسسه تأکید کرد.

دکتر مصطفی سالاری در این نشست که پیش از ظهر امروز در محل سالن جلسات مؤسسه در سنگر برگزار شد، اظهار داشت: باید فعالیت‌های علمی و پژوهشی حوزه شیلاتی دقت و سرعت بیشتری به خود بگیرد و توجه داشته باشیم برونداد فعالیت‌های ما منجر به کاهش ورودی آلاینده به دریا و تقویت رشد آبزیان شود.

وی وجود مؤسسات تحقیقاتی متعدد شیلاتی و کشاورزی در استان را یک ظرفیت بزرگ قلمداد کرد و گفت: یکی از خصایص مهم کار شیلات و وجه تمایزش با کار صنعتی این است که هرچه بیشتر فعالیت کنیم، نتایج مثبتی برای محیط زیست به دنبال دارد.

 

استاندار گیلان با بیان اینکه دستاوردهای بزرگ زمانی بدست می‌آیند که با کمترین هزینه بیشترین منفعت سازمانی حاصل شود، تصریح کرد: سرجمع فعالیت‌های ما بایستی منجر به تقویت معیشت مردم و فعالان حوزه شیلات شود.

دکتر مصطفی سالاری موفقیت در بازار شیلات را منوط به شناخت دقیق از علم بازار دانست و گفت: نباید به این مقوله ساده انگارانه بیاندیشیم.

وی با بیان اینکه باید اولویت‌ها را بشناسیم و بر آن اساس پیش برویم، اظهار کرد: اولویت های سازمانی خود را مشخص کنید تا بر اساس اولویت بندی مشخص و با برنامه عملیاتی، جهت تحقق اهداف پیش رویم.

نماینده عالی دولت در استان در پایان سخنانش بر ضرورت برقراری ارتباطات تنگاتنگ بین موسسات تحقیقاتی بین‌المللی، تأکید کرد و گفت: باید ارتباطات بین‌المللی برقرار شود تا از تجربیات سایر کشورها بهره ببریم.

گفتنی است استاندار گیلان در پایان این نشست از بخش های مختلف مؤسسه تحقیقات بین‌المللی تاسماهیان دریای خزر بازدید و از نزدیک در جریان اقدامات این مؤسسه، برنامه‌های در دست اجرا و دستاوردهای بدست آمده دیدن کرد.

رئیس موسسه تحقیقات بین المللی تاسماهیان دریای خزر گفت: ارزش هرکیلو صادرات خاویار برابر با ۳۲ بشکه نفت خام است.

دکتر مریم فلاحی در حاشیه بازدید استاندار گیلان از موسسه تحقیقات بین المللی تاسماهیان دریای خزر گفت: ماهیان خاویاری ۲۰۰میلیون سال قدمت دارند و به عنوان فسیل زنده محسوب می‌شوند.

وی ادامه داد: در جهان ۲۷ گونه مختلف ماهیان خاویاری وجود دارد که ۵ گونه در دریای خزر است و باتوجه به کاهش ذخایر ماهیان در دریای خزر هر ساله میزان صید رو به کاهش است .

فلاحی خاطرنشان کرد: عوامل انسانی شامل برداشت غیر اصولی و صید غیر مجاز، آلودگی های نفتی و صنعتی،تخریب زیستگاهها، تخریب مناطق نوزادگاهی، افزایش جمعیت و بیکاری باعث کاهش ذخایر ماهیان خاویاری در دریای خزر شده است که علاوه بر آن عوامل طبیعی از جمله خشکسالی، بیماریها،مزاحمان اکولوژیک و عوامل تهدید کننده بیولوژیک بومی از مهمترین دلایل این کاهش است.

وی ادامه داد:ارزش هرکیلو صادرات خاویار در سال ۹۵برابر با ۱۸۱۳ دلار بوده که با احتساب قیمت هر بشکه نفت بر اساس قانون بودجه  ۱۳۹۷(۵۸-۵۴) ارزش صادرات هرکیلو خاویار برابر با ۳۲ بشکه نفت خام است.

فلاحتی اضافه کرد:طی سالهای اخیر هرچند که برداشت ماهیان خاویاری از دریا کاسته شده است اما پرورش ماهیان خاویاری رو به افزایش است و گیلان و مازندران بیشترین مزارع پرورش ماهی کشور را دارند.

وی متذکر شد: موسسه تحقیقات بین المللی تاسماهیان دریای خزر تنها مرکز تحقیقاتی ماهیان خاویاری کشور و جزء ۳ موسسه مهم دنیا است.

رئیس موسسه تحقیقات بین المللی تاسماهیان دریای خزر تاکید کرد: بیش از ۶ سال است که وضعیت ذخایر دریای خزر بررسی نشده است و ما شناور تحقیقاتی نداریم و برای هر مرحله گشت زنی در دریای خزر برای بررسی ذخایره نیاز است.

فلاحی اذعان کرد: باتوجه به روند نزولی ذخایر تاسماهیان در دریای خزر، یکی از راهکارهای ایجاد اشتغال و تولید پروتئین،پرورش ماهیان خاویاری است که با توجه به بیش از ۴۰ سال سابقه تکثیر و پرورش و وجود گونه‌های مناسب و همچنین شرایط آب هوایی مستعد در استانهای مختلف کشور و صدور موافقت های اصولی پرورش تاسماهیان کشور ایران از پتانسیل مناسبی جهت پرورش ماهیان خاویاری برخوردار است.

وی ادامه داد:افق برنامه سازمان شیلات تا سال ۱۴۰۴ تولید ۲۰ هزار تن گوشت و ۲۰ تن خاویار است و استان گیلان از استانهای توانمند در این زمینه محسوب می‌شود که ما میتوانیم با تکیه بر این پتاسیل در راستای اشتغال و ایجاد درآمد پایدار گام برداریم.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.